Exactitudes: uniciteit is een betrekkelijk begrip

U bent anders dan ik. En dat is maar goed ook, want twee Beschermheren op één wereld, dat is wellicht wat al te vermoeiend voor de neutrale toehoorder. Alleen al om die reden streeft NUt ernaar dat iedereen zichzelf mag zijn.

Jezelf zijn, dat valt dus nog niet mee. Voor je het weet zitten anderen je dwars. Denk bijvoorbeeld eens aan homoseksualiteit. Niet alleen in altijd gezellige landen als Oeganda en Rusland kun je daar behoorlijke problemen mee krijgen, ook in Nederland zijn er genoeg blokkerende en intolerante omgevingen om het voor Arie Boomsma mogelijk te maken een industrie op te zetten rondom de coming out.

Zelfs in omgevingen waar het helemaal niet zo’n probleem lijkt te zijn om jezelf te zijn, lukt dit ons vaak maar moeilijk. We zijn immers ook sociale wezens en horen maar wat graag ergens bij. Dit laatste wordt mooi bewezen met het Exactitudes kunstproject van Ari Versluis en Elli Uyttenbroek. Sinds 1994 werken ze samen en leggen ze sterk op elkaar gelijkende individuen vast. Het leidt tot fascinerende series als deze:

Schermafbeelding 2014-03-11 om 13.16.01

Exactitudes, zo lezen we op exactitudes.com is een combinatie van exact en attitudes. Op dezelfde site is een hele serie van dit soort series te vinden, als u begrijpt wat wij bedoelen.

Bron foto: http://exactitudes.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s