Dubbelgangers (16): Govert Schilling en Joost Zwagerman

Hetzelfde enthousiasme voor het vak, dezelfde dictie en nagenoeg dezelfde stem, hetzelfde ongelukkig geschapen gebit, dezelfde handgebaren, dezelfde (slechte) smaak voor overhemden. Dezelfde werkgever, hetzelfde podium.
De alweer zestiende aflevering van dubbelgangers bespreekt dit keer twee DWDD-tafelorakels. Het toeval wil dat beide heren onlangs in dezelfde aflevering hun gelijkende hoofden lieten zien (eerst Schilling, dan Zwagerman).

Govert SchillingAllereerst hebben we Govert Schilling (57), wetenschapsjournalist en sterrenkundige. Hij heeft zich beide vakken zelf eigen gemaakt. Daarna werkte hij o.a. voor het Artis Planetarium, de Volkskrant, Intermediair en New Scientist. Schilling  is ook een graag gehoorde radio- en tv-gast. Zijn website is de moeite van het bekijken waard.
Heel bijzonder is dat er een in 2007 een planetoïde naar hem vernoemd is. ‘Govert’ (of 10986) is ergens te vinden tussen Mars en Jupiter.

Joost ZwagermanDaarnaast hebben we hebben Joost Zwagerman (50), schrijver, essayist en kunstcriticus. Na een afgebroken studie Nederlands en een cursus creatief schrijven besloot hij definitief te gaan schrijven. Zwagerman publiceerde  in 1989 de veelgeprezen roman Gimmick! die zorgde voor (inter)nationale roem.
Tegenwoordig schrijft hij vooral non-fictie over poëzie, muziek en kunstenaars. Dit doet hij zeer verdienstelijk in bijvoorbeeld Kennis is geluk. Nieuwe omzwervingen in de kunst.

(Screenshots: DWDD, 13 maart 2014 via uitzendinggemist.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s