Pannenkoekhoes De Stroper, De Lutte (++++1/2)

De secretaris en zijn echtgenote verbazen en ergeren zich al jaren over de povere kwaliteit van een gemiddeld pannenkoekenhuis. Kennelijk is het toch een ambacht, of is het gemakzucht? Een kinderhand of mond is immers gauw gevuld, zeker als het gerecht wordt gelardeerd met een vaak waardeloos speelgoedje.

Daardoor is op de terugweg het voorste deel van de auto aan het klagen, terwijl het achterste deel met de meegekregen rotzooi tevree aan het uitbuiken is.

Gelukkig ontdekten we op vakantie in Overijssel dat er koks zijn die met kennis en aandacht er ook voor de volwassenen een pannenkoekenfeestje van maken. In De Lutte, bij Oldenzaal, ligt aan de Bentheimerstraat pannenkoekhoes De Stroper.

Bron: vvv.nl

Het assortiment is divers, maar niet overdreven. Groot pluspunt is dat het zonder meerkosten mogelijk is een volkoren versie te bestellen. Daarnaast is De Stroper geschikt voor iedereen die rekening moet houden met dieten of allergieen.

Maar het allerbelangrijkst: de pannenkoeken zijn uitstekend. Lekker stevig, goede structuur en er is niet bezuinigd op de grootte en ingredienten. De pannenkoek van de secretaris was zelfs zo volbeladen met slagroom en ijs, dat het hem te machtig werd, en dat is zelden vertoond.

pk
Foto: T. Klijn

Wat ook opviel was de prima beet van de ‘allergie-pannenkoek’. Bij collegas zijn dit meestal ongelooflijk slappe todden, maar De Stroper weet zich hier ook te onderscheiden. De bediening was ook niet te beroerd om desgevraagd enige achtergronden van de bereidingswijze te onthullen, zodat we thuis dit niveau kunnen proberen te gaan benaderen.

De bediening was sowieso attent, alhoewel dit met het beperkt aantal gasten op dat vlak makkelijk scoren was. Enig minpunt is de onduidelijke bewegwijzering naar de juiste parkeerplaats. De secretaris reed door een misleidend bord bijna het terras op, en kwam daardoor bij het naastgelegen hotel terecht.

Maar als we nog eens in de buurt zijn, komen we graag terug en zorgen we ervoor dat onze maag flink hongerig is! Een topper in de pannenkoekenbranche: ++++1/2.

Advertenties

2 gedachtes over “Pannenkoekhoes De Stroper, De Lutte (++++1/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s