Das Kabinett, Lent

Zeer dicht in de buurt van de secretaris zit een interessante broedplaats van artistiekelingen. Das Kabinett is gevestigd in het gewezen pomphuis van Vitens aan de dijk in Lent. Het industriele gebouw is omgetoverd tot huiskameratelier,  met de nadruk op kunst, vintage en design.

image

In samenwerking met Stichting Atelierbeheer Slak mag Das Kabinett tijdelijk gebruik maken van het voormalige pompstation. De naam is mede afgeleid van de beroemde expressionistische film ‘Das Kabinett des doktor Caligari’ uit 1920, een van secretaris’ all time favorits.

Drijvende krachten achter Das Kabinett zijn Maartje van Broekhuizen en Boy Timmermans. Zij gaven onlangs de ruimte aan enkele ‘kunstnomaden’, een tijdelijke tentoonstelling van vier kunstenaars. Hieronder ziet u 13×13 tikkende wekkers op houtskool van Frank ter Beek, die ook in de kerk van Beek-Ubbergen hebben gestaan.

image

 

Joke Visser zette daarnaast haar ‘Spoiled Eggs’ neer, eieren van aardewerk met glazuur op zand. Ze staan symbool voor de toename van het aantal afgebroken zwangerschappen in de laatste jaren.

imageHet is de moeite waard om op een fietstocht langs de Waal bij het Wijnfort even naar beneden te duiken. Let wel: Das Kabinett is alleen in het weekend open.

Een gedachte over “Das Kabinett, Lent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s