Het geheim van design schuilt in fijne spullen deel 5: de brandblusser uit Osnabrück

Ik heb het al eerder gezegd: goed design = uitstekende functionaliteit + grote emotionele impact. Een mooi voorbeeld kwam ik dit weekend tegen in een winkel in Osnabrück (Ja, ik was in Osnabrück. Het was er leuk. En heel Duits). Tussen allerlei bepaald niet goedkope klokken, serviesstukken, Lego en barbecues stuitte ik op een aantal brandblussers. Die hingen er niet om in geval van nood het pand te behoeden voor de ondergang, maar waren keurig uitgesteld voor de verkoop.

Zeg nu zelf, wat is nou functioneler dan een brandblusser? Het ding is een noodzakelijk kwaad voor als het ons te heet aan of onder de voeten wordt. Gebruiksgemak is cruciaal: het apparaat moet in de paniek waarmee noodsituaties nou eenmaal doorgaans gepaard gaan snel en veilig bediend kunnen worden. Er is geen tijd om even een kwartiertje de handleiding te bestuderen.

En toch kun je het design van zo’n hyperfunctioneel ding verbeteren door het mooi te maken. Of zoals op het erbij geplaatste bordje geschreven staat: Warum sollte es dann nicht schön und funktional sein! Superorigineel zijn de ontwerpen nog niet eens. En toch: fijne brandblussers, I’m lovin’ them!

foto kopie

Trouwens: prijs 100 euro. Gewone brandblusser: 16 euro. Wie wat functioneels een beetje mooi weet te maken, kan geld verdienen :).

Advertenties

2 gedachtes over “Het geheim van design schuilt in fijne spullen deel 5: de brandblusser uit Osnabrück

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s