Theater Kolderkat met De Kleine Prins (++++1/2)

De secretaris gaat de laatste tijd helemaal op in kindertheater. U zult denken dat hij daarmee zijn kinderen culturele bagage mee wil geven of dat ze dan een uurtje stil zijn. Dat is allebei waar, maar stiekem vindt hij het zelf ook heel leuk. Afgelopen zondag tufte hij na enige overredingskracht met beide zonen en dochter naar cultureel centrum ‘De Kinkel‘ te Bemmel. Op het programma stond de theatervertoning van zijn favoriete boek ‘De Kleine Prins’ door gezelschap Kolderkat.

Kleineprins4

Zoon van 9 en dochter van 7 renden al snel naar de voorste rij en zoonlief van 3 ging op de derde rij lekker op schoot zitten bij papa. Vooraf was door Kolderkat nog aangegeven dat de voorstelling voor de jongste waarschijnlijk niet zo geschikt was, maar de praktijk gaf een heel ander beeld. Hij bleef 55 minuten gebiologeerd kijken naar het schouwspel en slechts één lollie kwam er preventief aan te pas om hem bij de les te houden.

Kolderkat had dan ook veel (met name kleren) uit de kast gehaald om de kleintjes een klein uurtje te boeien. De verschillende ontmoetingen van De Kleine Prins op de andere planeten werden omgezet in amusante en kleurrijke scenes die met humor en enthousiasme gebracht werden. Daarmee bleef de uitvoering enerzijds trouw aan het boek, en anderzijds hield regisseuse Karine Craje daarmee rekening met de concentratiespanne van het jeugdige publiek.

Kleineprins5Eén van de uitschieters was John Cremers (midden op foto), die met zijn ontwapenende spel als koning flink de lachertjes op zijn hand kreeg. Gedenkwaardig was ook de scene met de lamp-ontsteker, zeker ook door de prachtige bijpassende kostuums. Lang geleden had hij de makkelijke taak gekregen om ’s nachts de lamp aan te steken en hem ’s morgens weer te doven. Aangezien de planeet steeds sneller begon te draaien en de ontsteker weigerde te stoppen met zijn werk, ontsteekt en dooft hij de lamp nu iedere minuut, en krijgt hij geen rust meer.

Kleineprins2

Het leuke van de voorstelling was ook dat de tien spelers van Kolderkat elkaar afwisselen in de hoofdrol(len) van elke scene. De enige constante factor, ook qua kleding, was de Kleine Prins. Secretaris’ oudste zoon vond het wel raar dat De Kleine Prins door een vrouw werd gespeeld. Een begrijpelijke opmerking; de secretaris had zelf een wat lieftalligere Kleine Prins in gedachten, ofschoon op haar acteerprestaties weinig aan te merken was.

Kolderkat, opgericht eind 2010, laat met deze voorstelling in ieder geval zien een aanwinst te zijn voor theaterminnend Nijmegen. De secretaris blijft graag op de hoogte: ++++1/2.

Advertenties

3 gedachtes over “Theater Kolderkat met De Kleine Prins (++++1/2)

  1. Ach secretaris, nu overvalt mij een spijtgevoel. Wetend dat de secretaris een liefhebber is van de Kleine Prins, heb ik het nagelaten om in Gerona een, in het Hebreeuws geschreven, exemplaartje te kopen in de beroemde Joodse wijk. Ik heb het in mijn handen gehad, Mocht ik ooit nog eens komen……

    1. Da’s inderdaad heel jammer, het zou een bijzondere aanvulling zijn op mijn collectie. Maar Gerona staat zeer hoog op mijn lijst van favoriete bestemmingen. Ik ben er al enkele maken geweest en aangezien broerlief nog in de buurt woont, kom ik er wellicht zelf nog eens. De Joodse wijk is prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s