Pennenvruchten

Sommige mensen hebben er in de 21e eeuw nauwelijks meer een exemplaar in de hand, maar de secretaris dagelijks en soms netto een paar uur. Hoe dat komt, onthult hij verderop. Waar menig collega inmiddels met tablet of i-pad een afspraak tegemoet treedt, doet de secretaris het nog ouderwets met pen en papier. Wie weet, maakt dat  wel een ijverige en persoonlijkere indruk; het is immers makkelijker opkijken dan vanaf een scherm. Een tijd terug had de secretaris een treffen met twee collegae die allebei digitaal vastliepen en was hij de lachende derde. Niet voor lang natuurlijk: de secretaris moest vervolgens minuten wachten totdat zij hun bestanden weer gevonden hadden.

penwerkLinks ziet u 3 pennen die op zijn bureau liggen. Het zijn alle drie geen exemplaren van zijn eigen organisatie, maar meegekregen bij een training of bijeenkomst van een leverancier. De secretaris is er dol op en maakt er een sport van om niet zonder schrijvend aandenken huiswaarts te keren. Zonder al teveel te reclame te maken, maar om turen te voorkomen: dit zijn goed functionerende pennen van Mediquest, Zorgdomein en MWM2. Want, niets ergerlijker dan een slecht schrijvende pen; het is als een schaar die niet knipt.

penthuisHier links ziet u 5 pennen die door het huis van de secretaris slingeren. Inderdaad slingeren. De secretaris had ooit bedacht om heel strategisch op elke nuttige plek in huis een pen te bewaren, maar het chaotische pengebruik van zijn huisgenoten gooide roet in dit systeem. Daarom kan het nu voorkomen dat er in het ladekastje er geen een meer te vinden is en op tafel bijvoorbeeld vijf.

De secretaris let ook altijd goed op welke pennen hij bij een gastheer aantreft, want welke voorwerpen zeggen meer over interesses, werkzaamheden en hobby’s van de ander? Als u verder goed kijkt naar de afbeeldingen ziet u dat enkele pennen al ontdaan zijn van het clipje. Dit komt door een zeer moeilijk af te leren en onhebbelijke gewoonte van de secretaris. De orale fase is bij hem kennelijk niet volledig afgesloten, want hij vindt het heerlijk om er op te bijten en te sabbelen, zeker als hij moet nadenken. Gelukkig heeft de secretaris sinds kort een collega die hem bij het langslopen controleert en indien nodig, berispt.

Een pen helpt ook om attent over te komen. Want niets is mooier om desgevraagd er eentje triomfantelijk uit de jaszak te toveren. Maar o wee, als die het vervolgens niet doet…….

Advertenties

5 gedachtes over “Pennenvruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s