Storyboard? Blokmannetjes zijn voor actie

Sommige mensen zijn bang dat hun ideeën gestolen worden. Dat is begrijpelijk, maar nogal onnodig. Zoals Howard Aiken stelt: If your ideas are any good, you will have to ram them down people’s throats. De beste manier om dat te doen (dat door de strot rammen dus), is met behulp van een prototype. Probeer het en je zult het zien: nothing beats a prototype als je andere mensen je idee uit wil leggen en ze wil overtuigen. Met een fysiek product is dit relatief gemakkelijk te doen. Je maakt gewoon een werkend model. Eventueel op schaal, doen architecten ook.

Maar hoe zit het als je idee een dienst, proces of ervaring is? Die kun je niet vastpakken. Bovendien speelt tijd dan een rol in je idee. Een rollenspel kan dan uitkomst bieden, maar een andere veelgebruikte optie is het storyboard. En daar zijn we weer terug bij het tekenverhaal van een paar dagen geleden. De emotiemannetjes met hun idioot grote hoofden die we toen voorbij zagen komen zullen van pas komen bij het tekenen van je story, maar er zal ook actie op papier moeten komen.

Mensen tekenen is best moeilijk voor ongeoefende sufferdtekenaars zoals ik. Dus… een persoon in actie, hoe pakken we dat aan? Welnu, met een blokmannetje. Teken eerst een vierkantje, denk dan even na over de lichaamshouding en plak er met lijntjes armpjes en beentjes aan vast. Klein hoofdje met mondje en oogjes erop en klaar! Paar minuten oefenen met deze tips van Dan Roam en dit is het resultaat:

IMG_1616Ok. Geen Picasso. Maar wel duidelijk wat er bedoeld wordt, toch? Ik onthoud: blokmannetjes zijn voor actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s