NUtblogs statistische balans eind 2014

De statisticus in de secretaris viert zijn lustrum, want voor het 5e jaar achtereen presenteert hij op oudjaarsdag de jaarstatistieken van NUtblog. Inmiddels staat de teller vanaf de oprichting op 234.000, en dit betekent dat er in 2014 circa 17.000 hits zijn geweest. Dit is een evenaring van 2013 en daarmee lijkt er een einde gekomen aan de teruggang in het aantal bezoeken. Begin dit jaar dreigde het NUtblog helemaal op te drogen, maar gelukkig was er in de tweede helft van het jaar enigszins sprake van een revival. Wel mijmert de secretaris nog wel eens over het succesvolle jaar 2011, toen het astronomische aantal van 65.000 werd bereikt.

In navolging van de top 2000 hebben we een nieuwe nummer één: Rob Fruithof (dit jaar niet al te florissant in het nieuws; bovendien vroeg hij de voorzitter om de weg in Amsterdam, maar dit terzijde) en Erik van Trommel prijken inmiddels bovenaan de ranglijst met 4.246 hits, op gepaste afstand gevolgd door de jarenlange koploper 100 jaar futurisme (1) (3.526 keer geraadpleegd). Op plek drie bivakkeert nog steeds Ranomi Kromowidjojo met 1.031 hits. Populaire blogs in 2014 waren achter het duo Fruithof/ Van Trommel (906x) het prachtige gedicht ‘Tijd’ van Rutger Kopland (795x) en het vaak becommentarieerde Welke filosoof ben jij? (656x). Het leuke verder is dat in de bovenste regionen diverse jaartallen vertegenwoordigd zijn (nieuw is bijvoorbeeld de AH-restaurantactie).

Rutger Kopland, Bron: nrc.nl

De productie is dit jaar wel het laagst, maar uit betrouwbare bron weet de secretaris dat de inspiratie zeker niet verdwenen is! De beschermheer kwam tot 40 blogs, de voorzitter en de secretaris zaten op ongeveer de helft. De zondag blijkt daarbij de meest inspirerende dag te zijn.De secretaris had wederom het meest aantal hits, een kleine 6.000.

De statistieken rondom de zoektermen blijven op de lachspieren werken, want mensen: Ted de Braak is wederom niet overleden dit jaar. Als het zover is – en NUt hoopt dat de voormalige quizmaster en Farce Majeure-lid nog lang onder ons is – zal het journaal er zeker verslag van doen. Uiteraard werd er ook veel gezocht op Erik van Trommel en Rob Fruithof. ‘Futurisme’ is op dit vlak nog wel de koploper aller tijden met 3.804.

Wie nog meer cijfers wilt zien, en in een mooier jasje, klikke hier. Rest ons af te sluiten met dat we ook dit jaar iedereen weer erkentelijk zijn voor zijn of haar bezoek en/.of commentaar. We wensen iedereen een goede gezondheid en veel leesplezier toe in 2015!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s