Hokjesgeest (2) – Interviewers

Na het etiketten plakken op de buschauffeurs zijn nu de interviewers aan de beurt. Een vaak onderschatte professie, want er zijn veel valkuilen, zo blijkt wel uit deze opsomming:

De interrumpeerder: stelt soms goede vragen, maar luistert vervolgens helemaal niet meer. Onderbreekt vervolgens elk antwoord dat net interessant begint te worden. Is waarschijnlijk bang om controle over het gesprek ook maar een millimeter te verliezen. ‘Laat hem nou eens een keer UITpraten’, verzucht menig kijker.

De narcist: zit er voor zijn eigen populariteit. Misbruikt zijn of haar gast om zelf de show te kunnen stelen. Na verloop van tijd zitten in deze programma’s alleen nog maar mensen die wanhopig op zoek zijn naar zendtijd. Van een normaal gesprek tussen gastheer en gast is dan al lang geen sprake meer.

Bron: iconfinder.com

De reporter die op de verkeerde plaats is beland: wekt de indruk op het laatste moment een zieke collega te hebben vervangen. Kan ook de avond ervoor te diep in het glaasje hebben gekeken. Wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken. Bewonderenswaardig hoe fatsoenlijk de geïnterviewde vaak nog blijft.

De subjectieveling: verbergt allerminst zijn eigen perspectief. Is bij meerdere gasten overduidelijk op de hand van een partij. Wil teveel ‘one of the guys’ zijn. De kijker vergeet zodoende wie ook weer de gespreksleider was. Kan beter vaste stuidogast worden.

Advertenties

2 gedachtes over “Hokjesgeest (2) – Interviewers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s