“Bankoverval”, een stop motion door Micha Klijn

Onlangs streek het Go Short Filmfestival neer in Nijmegen. Helaas vond de secretaris geen ruimte om het festival te bezoeken, maar aan het voorproefje een week eerder deed hij wel mee. De organisatie nodigde in voorzieningenhart ‘De Ster’ te Lent kinderen uit om te experimenteren met film en 3D-brilletjes, of gewoon om lekker in een zitzak neer te ploffen en al film kijkend bij te komen van een vermoeiende schoolweek.

De jongste zoon van de secretaris kweet zich uitstekend van deze laatste mogelijkheid, maar de oudste stortte zich met vriendinnetje Nika op de eerste optie. In zo’n drie kwartier tijd maakte hij zich de kneepjes van de stop motion eigen en reeg hij samen met zijn klasgenootje ruim 100 beelden ineen tot een vlot lopend filmpje van 20 seconden. En zie hier: zijn eerste (en hopelijk niet laatste) filmproductie is een feit, met als thema “Bankoverval”:

Een compliment moet hier zeker uitgedeeld worden aan het nimmer aflatende enthousiasme en geduld van de aanwezige begeleiders; de meeste afkomstig van Senself. Dat is een initiatief van Stichting Skyway dat zich inzet om jongeren met en zonder een beperking te stimuleren om hun persoonlijke grenzen te verleggen. Senself laat jongeren deelnemen aan evenementen om zich trots te voelen over het gene wat zij bereiken.

Nou, dat is bij Micha uitstekend gelukt. Hij mocht zijn creatie ook nog even in de klas laten zien. En zijn vader….net zo trots….

Advertenties

2 gedachtes over ““Bankoverval”, een stop motion door Micha Klijn

  1. Gefeliciteerd, Micha, zoon van! Als jij wat ouder bent en ik heel oud, dan zien we vast meer stop motions, animaties, misschien wel complete films van je ( natuurlijk wel samen met Nika) op tv. of in de bios. Talent heb je zeker.
    Hier mag je trots op zijn secretaris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s