Kamperen doe je eh… zo.

Het is al een paar dagen dertig graden en de Tour is gisteren op weg geschoten. Daarmee kunnen we met vrij grote zekerheid constateren dat het zomer is. Tijd om ons druk te maken over de zomervakantie dus. Hoewel er nauwelijks stressvollere situaties denkbaar zijn dan vakantiereizen (ellendige autoritten met ongelukken of panne onderweg, felblauwe  meren waar kinderen in kunnen verdrinken, diepe ravijnen waar diezelfde kinderen helemaal niet op crocsen langs zouden moeten huppelen, blikseminslagen in je tent en óók erg: buren op de camping die hun kinderen afsnauwen), kijk ik er wel weer naar uit. Ik ben twee keer een hele zomer thuis geweest omdat er kinderen geboren werden in de verkeerde maanden en ik vond het helemaal niks. Dat eindeloos thuis zijn dan, hè.

Nee, dan toch maar liever de tent in de bestelbus slingeren en naar het Zuiden tuffen. We hebben een nieuwe tent (bestelbus trouwens ook, maar daar gaan we het nu niet over hebben), een echte Bardani van de Wit. Gekocht vorig jaar aan het einde van de zomer. Hoewel deze forse tunnel best zal volstaan, heb ik er sinds vanochtend toch spijt van. In het Volkskrant Magazine kwam ik namelijk deze tenten tegen:

Schermafbeelding 2015-07-05 om 08.33.31Tentsile maakt tenten die je als een hangmat tussen drie bomen laat zweven. Hoe cool is dat! Nooit meer last van boomwortels en keien onder je grondzeil! Nooit meer op zoek naar een zo vlak mogelijk plekje! Nooit meer een hongerige beer die aan de rits staat te pulken (ok, dat hebben we nog nooit meegemaakt, maar het zou toch kúnnen?)!

Ik ben ook beroepsmatig erg gecharmeerd van wat Tentsile doet. Hun branding zit prima in elkaar. Kijk maar eens naar hun site. Een beter voorbeeld van de uitwerking van het archetype Magician is nauwelijks te vinden. Daarnaast is het een schitterend voorbeeld van wat in creativiteitstermen een symphony heet: een combinatie van schijnbaar totaal gescheiden zaken. In dit geval een hangmat en een tent natuurlijk.

Ik zie ook nadelen. Het getoonde exemplaar lijkt me wat aan de transparante kant voor bepaalde passievolle activiteiten. Waar ga je eigenlijk koken zonder dat het gebakken lucht wordt? En als er een keertje geen bomen zijn kan ie wel op de grond staan, maar naar het schijnt alleen bij droge omstandigheden. Als we deze zomervakantie hetzelfde weer krijgen als vorig jaar, wordt dat toch een probleempje. Misschien is die Bardani toch zo gek nog niet.

Advertenties

Een gedachte over “Kamperen doe je eh… zo.

  1. Futuristische en schitterend ogende tenten met op termijn eigen bomen op basis van time-sharing, naar het lijkt. Naast de nodige praktische bezwaren (de foto´s geven ook nogal avontuurlijke hoogtes aan), volgens mij alleen maar om ´érbij´ te hebben. Misschien nog eens een keer wachten tot het einde van een zomer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s