Dubbelgangers (17) / Eighties-nostalgie (XXXII) – Bunty Bailey en JoAnn Willette

Dit keer wel een bijzonder exemplaar van de serie ‘Eighties-nostalgie’, want de secretaris combineert het met een andere goedlopende reeks, namelijk ‘Dubbelgangers’. Met de opkomst van de (populaire) videoclip in de jaren ’80 kwam er meteen een nieuwe trend bij: de introductie van een knappe, zwoele, mysterieuze of lieve vrouw. Het zal op een gegeven moment een gewilde functie zijn geworden, want vele dames droomden ervan om via een goed scorende hit met dito videoclip eeuwige roem te vergaren of een opstap te hebben voor een carrière in de showbizz.

Een van de bekendste verschijningen is natuurlijk in de onvergetelijke videoclip van Aha’s “Take on me”. Het betreft hier Bunty Bailey (rechts), eigenlijk Therese van voren geheten. Het Engelse model en danseres trad ook op in “The sun always shines on TV” van het Noorse trio. En passant werd ze het liefje van zanger Morten Harket, wat overigens geen zeldzaam scenario was: tussen band en vrouwelijke hoofdpersoon was vaak wel enige (romantische) link te leggen. Een tijd terug keek de secretaris naar de idyllische videoclip van O.M.D. met “Talking loud and clear” en warempel, hij ontdekte daar de in het gras zittende Bailey die wederom haar lieftallige uitstraling deed gelden.

Niet snel daarna leek de klomp van de secretaris te breken. De videoclip in kwestie betrof The Outfield met “Your love”: was Bailey daar alweer aan het charmeren en bijbeunen? Na enige research bleek het hier niet te gaan om Bailey, maar om de in 1963 geboren JoAnn Willette, een Amerikaanse actrice. De regisseur van de clip plukte haar weg bij de opname van de film “Welcome to 18” en Willette gaf daarmee een boost aan haar bekendheid.

De secretaris dacht meteen een mooie ontdekkingstocht (en lijstje!) te kunnen beginnen met bekende dames uit eighties-videoclips, maar helaas, zoals zo vaak staat dit al lang op internet, zelfs met interviews waarin met de protagonisten van weleer wordt teruggeblikt op hun three minutes of fame….

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s