Ondertussen bij Christ en Marijke…

Volkswijken, ik hou er wel van. Niet om er zelf te wonen, maar om er een beetje rond te kijken. Je ziet er eigenlijk altijd wel iets grappigs. Zo zag ik ooit ten tijde van een groot voetbaltoernooi in Utrecht een spandoek met een briljante tekst: Deze wijk steund Oranje. Je ziet de auteur voor je: een dikbuikige man op klompen met een snor, al vierendertig jaar werkzaam bij een Utrechtse meubelfabriek met wortels in de 18e eeuw, die in zijn vrije tijd in zijn schuurtje een spandoek schildert en denkt: “Mij zullen ze niet hebben met die spellingregels. Je hoort een T, maar je schrijft natuurlijk een D!”

Goed, vanmiddag kwam ik per toeval terecht in een wijkje in Den Bosch. Daar kwam ik dit bordje tegen. Waar ik eerst twijfelde of dit wel een volkswijk was, leek dat me nu duidelijk:

IMG_2677.JPG

Prachtig. Vooral dat van Hazes. Je gaat je meteen afvragen wat Christ en Marijke voor mensen zijn. Hangen ze werkeloos op de bank met een biertje van de Aldi? Is Christ een hardwerkende automonteur bij een derderangs garage? Met vieze smeerhanden, maar het hart op de juiste plek? Is Marijke zo’n rokende aanrechtblaffer die zich opwindt over vluchtelingen, terwijl die in de verste verten niet te bekennen zijn? En die hond die daar waakt, is dat zo’n ellendige keffer die meteen de krant verscheurt als hij door de brievenbus geschoven wordt?

Of zit het allemaal heel anders in elkaar? Is dit wel een volkswijk? Christ is geen naam voor een volkswijk. Dat klinkt bijna aristocratisch. Zijn Christ en Marijke niet gewoon hipsters met gevoel voor humor? Hij met zijn laptopje en een frappuccino aan het werk bij de Starbucks, terwijl zij zich wijdt aan het zelf samenstellen van muesli na de dagelijkse yogales?

Shit, wat is nu waar? Volgende keer toch maar gewoon aanbellen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Ondertussen bij Christ en Marijke…

  1. De worsteling is herkenbaar. De secretaris beweert dat hij zich best met alle rangen en standen kan onderhouden, maar als puntje bij paaltje komt, is hij een rasechte linkse elitair.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s