Toevallig een stuk of wat witte valkparkieten te veel?

Eén van de leuke aspecten van het wonen in het dorp is het gegeven dat je elke week het dorpsblaadje door de brievenbus geduwd krijgt. Dit is doorgaans een van A4 naar A5 formaat gevouwen boekje waarin de lezer getrakteerd wordt op een breed spectrum van onbedoelde vormgevingsexperimenten. Vijftig tinten grijs, het blijkt prima te kunnen. Zonder de hardwerkende vrijwilligers achter dit soort initiatieven te kort te willen doen (hulde voor hun werk!), ook de inhoud is tragikomisch. Bij ons loopt het van emotionele dankwoorden na overlijdensgevallen, staccato kerkberichten, levendige verslagen van kartraces en voetbalwedstrijden tot veelbelovende aankondigingen van wandelingen waarin gezocht wordt naar bosuilen. Ook mooi: onvolgbare – dat is iets anders dan onnavolgbare – columns over de dorpspolitiek, gevolgd door de zakelijke berichtgevingen van de gemeente zelf. Groter kan een stijlverschil bijna niet uitpakken.

Mijn absolute favoriet wordt echter gevormd door de kleine advertenties op de voorlaatste pagina. Een prachtige verzameling van klein leed en grote ambities. Wie heeft er nog supermarktzegels voor het bijeen te sparen bestek? We komen er nog vijftien te kort! Heb je een kapotte LCD-tv? Niet weggooien maar bellen! Wie heeft afgelopen zaterdag per ongeluk expres mijn jas meegenomen in het dorpscafé? Graag terughangen! Gevonden – sleutel zonder label op de dorpsstraat. Wil degene die een plastic zak met rommel heeft achtergelaten bij het speelveld aan de Bremstraat deze ook weer opruimen – Bedankt!

Heerlijk, naar een pagina met zulke advertenties kan ik echt uitkijken. Sowieso. Maar die van vandaag was echt wel heel mooi. Heeft u nog valkparkieten te veel? Witte, desnoods met oranje wangen? U weet wat u te doen staat!

IMG_2728.JPG

Advertenties

2 gedachtes over “Toevallig een stuk of wat witte valkparkieten te veel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s