In beeld #5 Niagara parkbeeld

De Voorzitter van NUt, een gentleman met een lengte die altijd een helikopterview biedt, startte deze serie ooit vanuit het idee dat een beeld vertrekpunt kon zijn voor een boeiende tekst. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar dit beeld laat me al twee dagen niet los. Het is een foto die ik in juni maakte in Niagara Falls. Raar plaatsje is dat. Bij zulke grote watervallen verwacht je ruige bergen en wilde natuur. Niets van dat al. Vanuit Buffalo, op zichzelf al een treurigstemmende stad, rijd je door een schraal industriegebied naar het noorden. Het is er vlak, fantasieloos en armoedig. Bij het binnenrijden van het stadje Niagara Falls wordt het er niet echt beter op. Dan opeens rijd je tegen een parkje aan. Best lieflijk in verhouding met de bebouwing die eraan vooraf ging. Over keurige paden loopt het tweehonderd meter lichtjes bergaf en dan opeens sta je aan een gigawaterval.

In het midden van de aanloop naar de waterval ligt een eilandje. Om daar te komen moet je een beetje stroomopwaarts door het park en dan een brug nemen. Daar ergens nam ik deze foto, die bij steeds vragen oproept. Goede vragen volgens Cor Noltee van zenoemenhetdesignthinking.wordpress.com zijn:

  1. Wat gebeurt hier?
  2. Waaraan zie je dat?
  3. Wat kun je nog meer ontdekken?

Klik op de foto voor een vergroting. Veel kijk-, vraag- en antwoordplezier! (Zie je de foto üerhaupt niet? Er lijkt een storing te zijn bij WordPress, we kijken het even aan.)

IMG_3556klein

Advertenties

2 gedachtes over “In beeld #5 Niagara parkbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s