Kleine dingen groot#22 Mestkevers en uil in Parc Chlorophylle

De secretaris was tot zijn eigen verbazing het eerste deel van de vakantie in België te vinden. Sterker nog: hij was het die, niet eens in een vlaag van verstandsverbijstering, voorstelde om gezien het aardige weer in de Benelux naar de Ardennen af te reizen. Zijn jarenlange opgebouwde cynisme en pessimisme over met name Wallonië, nog versterkt door het lezen van de kolderieke belevenissen bij onze zuiderburen van Bob den Uyl, moesten maar eens gechallenged worden.

Viel het mee? Het antwoord, hoe saai ook, is tweeledig. De mistroostigheid, de Belgische nonchalance voor een fatsoenlijke inrichting van de leefomgeving, het onbegrijpelijke verkeer (de secretaris weigerde achter het stuur plaats te nemen): allemaal ingrediënten die wederom werden aangetroffen. Niettemin zou het onsportief zijn om te zeggen dat er niets te beleven valt, want de Ardennen hebben zeker wat te bieden, vooral qua natuur.

De derde dag belandde het gezin van de secretaris in Parc Chlorophylle, een recreatiebos in Dochamps, waarbij natuur, educatie en speelplezier op een leuke wijze worden gecombineerd. Tijdens de route door het park treft men diverse constructies van hout aan die volledig in het teken van de natuur en milieubehoud staan, waarbij tweetalige didactische panelen de bezoeker extra achtergrond verschaffen.

De secretaris stuitte op twee geslaagde kandidaten voor de serie ‘Kleine dingen groot’. Iets voor in uw tuin wellicht?

 

Een gedachte over “Kleine dingen groot#22 Mestkevers en uil in Parc Chlorophylle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s