Pizzeria Restaurant La Stalla, Malden (++)

Een restaurant-recensie, da’s lang geleden. Ooit had het NUtblog er bijna patent op, maar de laatste jaren kwam er de sleet in. Onlangs werd het plotsklaps hoognodig om er weer eentje te plaatsen, want de secretaris en zijn eega hadden voor de tweede maal een beroerde ervaring bij Pizzeria Restaurant La Stalla te Malden.

Anderhalf jaar geleden vond het eerste bezoek plaats ter gelegenheid van het koperen huwelijk van de secretaris. Maar voor zijn echtgenote werd het allerminst een glansrijke avond, althans culinair gezien. Haar pizza met tonijn was zo zout, dat haar bloeddruk ter plekke een flinke stijging liet zien. Voor de rest was er niet zo gek veel te klagen, zeker voor de kinderen niet. La Stalla beschikt namelijk als één van de weinig restaurants in de regio over een speelkamer met heuse oppas. Daarom zal het niemand verbazen dat veel gezinnen uit de omgeving de pizzeria weten te vinden.

De secretaris gebruikt niet voor niets zowel het woord “pizzeria” als “restaurant”, want La Stalla is meer dan alleen een pizzeria. Op de menukaart prijken namelijk ook vis-, vlees- en kipgerechten, waarvan de prijzen aan de tamelijk hoge kant zijn, zeker gezien het te verwachten publiek en bijbehorende behoeftes.

la-stalla
Bron: 30pluskids.nl

Vorige week was het tijd voor een herbezoek, want een afrekening op basis van één slecht gerecht, voelde niet helemaal goed. Ditmaal was de ervaring in de breedte echter nog poverder. De echtgenote van de secretaris koos ditmaal voor de tagliatelle met zalm, maar ze werd opnieuw hevig teleurgesteld: wederom was er veel te kwistig met zout gestrooid, de saus was veel te overmatig en vet en de zalm zag wel erg onnatuurlijk oranje.

Ook de secretaris trof het dit keer niet: zijn calamares waren niet bepaald krokant en dat is nu juist wat dit gerecht maakt of breekt. Daarnaast was de uiterst slordige bediening vergeten om zowel een vork als groente en frietjes erbij te serveren en het kostte enige minuten om de aandacht van het jeugdige personeel te trekken. Toen de groenten ten slotte arriveerden, constateerde de secretaris dat deze ook verpest werden door een te vette en alom tegenwoordige onduidelijke saus.

De twee kinderen die ons vergezelden, vermaakten zich weer prima in de speelzaal: dit element moet La Stalla er zeker inhouden. De pizza van dochterlief was echter ook niet je-van-het: er zat duidelijk een aangebrande smaak aan en ook deze -het wordt een vervelende herhaling- was te zout. Gaandeweg ging de secretaris zich steeds meer ergeren aan al die jonge serveersters. Ze liepen door elkaar te krioelen, maar als je ze nodig dreigde te hebben, leken ze in geen velden of wegen te bekennen. Een kordate leidinggevende die visie en gastvrijheid uitdraagt, is zeker gewenst bij dit Maldense etablissement.

Unaniem werd door het gezin van de secretaris besloten om het dessert achterwege te laten: ijs van de tegenover gelegen Plus werd thuis genuttigd. De secretaris spoelde deze mindere ervaring maar gedeeltelijk weg met een glaasje port. Zijn echtgenote had ondertussen bij haar theetje (laatste punt van aandacht: de kruidenthee ontbrak in het assortiment) besloten om bij La Stalla, ondanks de kinderfaciliteiten, niet meer terug te komen. Even later kwam haar uitstekend getypeerde slotsom: “een fantasieloos, dorps restaurant.”

Een gedachte over “Pizzeria Restaurant La Stalla, Malden (++)

  1. Dank voor de tip! Geen zouteloos verhaal, er is nogal wat aan te merken op de ‘culinaria’ en aanverwanten, maar…
    voor het een echte stal wordt, zou ik het zeker onder de aandacht brengen van La Stalla Malden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s