brief_encounter

Wat het leven rijker maakt #3

Brief Encounter (1945, David Lean)

Onlangs bekeek ik een film voor de tweede keer, een zeldzaamheid. Ik was, vele jaren na de primeur, bang voor een teleurstelling, maar mijn jarenlang gehandhaafde adoratie voor ‘Brief Encounter’ bleek volkomen terecht. Het prachtig ingetogen spel, de onvergetelijke blikken van Cilia Johnson, de sublieme atmosfeer van het treinstation, het bijpassend pianoconcert van Rachmaninov. Over een tijd maar eens een derde ontmoeting … (auteur: de secretaris)

The Big Lebowski (1998, Joel & Ethan Coen)

Op de fiets door een bosrijke laan in Oisterwijk. Het oog valt op een pand waarvan de gloriedagen achter ons liggen. Een bowlingbaan. Ik moet lachen. Want ik kan geen bowlingbaan of bal meer zien zonder vrolijk te worden. Komt door deze scene. Magnifiek. (auteur: de beschermheer)

The Wrestler (2008, Darren Aronofsky)

The Wrestler gaat over worstelen, worstelen met het leven. ‘The Ram’ (Mickey Rourke) heeft zijn schepen lang geleden achter zich verbrand. Nu verzoent hij zich met zijn dochter, komt terug in de ring en wint het hart van een stripper. Dit alles op uiterst ontroerende wijze op het scherm gebracht, volgens de regisseur direct beïnvloed door de Belgische filmbroers Dardenne. Twee keer gezien, twee keer getroffen. (auteur: de voorzitter)

(Afbeelding: bonjourtristesse.net)

Een gedachte over “Wat het leven rijker maakt #3

  1. Naast basale waarden zoals: maak je geen zorgen, eet drie stevige maaltijden per dag, ben beleefd tegen je geldschieters, en doe aan lichaamsbeweging, zijn dit mooie voorbeelden voor wat een leven rijker maakt. Verder kunnen mannen heel eenvoudig zijn, zelfs een heel weekend overleven met slechts: bier, frikandellen en batterijen voor de afstandsbediening. Misschien zijn er andere dingen die jouw speciale geval nodig heeft om rijker te zijn, maar ik denk, beste vrienden, dat jullie met deze drieluik al een heel eind op weg zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s