NUtblogs statistische balans eind 2017

2017: voor het NUtblog een dubbel jaar. De productie lag nog nooit zo laag: 44 posts zagen dit jaar het levenslicht, inclusief deze. Deels had dit te maken met het broertje of zusje (of is het een vriend of een kind?) dat het NUtblog in 2017 erbij kreeg: De Bedachtzamen. Het totaal aantal hits daarentegen viel dan nog mee: ruim 15.000. Dit is ook het laagste op jaarbasis sinds de oprichting op 11 april 2008, maar het blijft maar weinig achter bij de jaren 2013 t/m 2015. Dit brengt het overall totaal in bijna tien jaar al op ruim 292.000 hits! Het jubileum kan dus met gepaste trots tegemoet worden getreden.

Opvallend was de diversiteit aan internationale bezoekers: we mochten zelfs iemand uit Botswana en Myanmar begroeten en daarnaast uit circa 60 andere landen. Wat ook in het oog sprong was de revival van enkele wat oudere posts die door welke reden dan ook hoger in de zoekresultaten verschenen. Het blog van de voorzitter over de kleur Blauw (kleur bekennen) kwam in 2017 tot 345 hits, terwijl de jaren daarvoor op een bescheiden 10 bleef steken. Ook het vermakelijke stukje over Otto Normalverbraucher en Joe Sixpack kende een gloriejaar. Tja, Googles wegen zijn ondoorgrondelijk….

kopland
Rutger Kopland, bron: hpdetijd.nl

Mooie aantallen wellicht, maar op eenzame hoogte in 2017 stond het prachtige gedicht ‘Tijd’ van Rutger Kopland. Deze zorgde in zijn eentje voor bijna een zesde van het totaal aantal hits: bijna 2.500. Het verscheen trouwens ook in de nieuwsbrief van de school van de dochter van de secretaris, een teken dat het een gewild gedicht is. Op de tweede plaats vinden we de post over K3 en op stek drie een andere bekende, over Erik van Trommel en Rob Fruithof. Hoe zou het met ze zijn trouwens?

Het is ook leuk om te kijken waar bezoekers vandaan kwamen of naar toe gingen. La piazza basilico is een grote toeleverancier: op de voorpagina van hun website maken ze onvervalst reclame als ‘de beste broodjeszaak van Nederland’ op basis van de ervaringen van de beschermheer. Zoektermen die in 2017 wederom veel gebruikt werden: Rutger Kopland, Erik van Trommel en Maarten Ducrot. Een grappige daarbij is ook ‘Nienke van den Berg zingt vals’. Je kunt maar ergens door gevonden worden…..

triolago
Bron: triolago.com

Relatief veel bezoekers vervolgden hun weg op de website van de rodelbaan in Riol, Triolago of verdiepten zich verder in het gedicht van Kopland bij het NRC. Hoe het met het NUtblog zelf verder gaat, is wat ongewis. Stoppen zal het niet, maar dat het pitje lager staat, is wel duidelijk. Gelukkig worden vele posts nog regelmatig gelezen, dus het NUtblog mag dan wel niet zo groeien, bloeien doet het wel! Graag tot volgend jaar en bedankt voor uw bezoek!

(Hoofdafbeelding: Yves Klein: ‘Blue agreement’, bron: randkrant.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s