Over NUt

Gebruik van afbeeldingen op NUtblog

NUtblog maakt gebruik van afbeeldingen in de bijdragen, soms van onszelf en vaak van anderen. Voor zover mogelijk hebben we dit vanuit het principe van fair use gedaan. M.a.w. de afbeelding ondersteunt steeds het (educatieve) doel van de inhoud en de boodschap. Vanzelfsprekend vermelden we altijd de maker en de bron van de afbeelding bij het werk. Wilt u dat een afbeelding verwijderd wordt, neem dan contact met ons op via de reactiemogelijkheid hieronder.

NUt

Wat is NUt eigenlijk precies? Dit is belangrijk om te weten als je voor de eerste keer dit weblog bezoekt.
Vandaar een korte definitie van het NUt-convenant (anno 2003) dat ten grondslag ligt aan het NUtblog:

‘NUt voeren wij als onze naam. Met ons initiatief hopen wij het nut (NUt) van culturele uitingen te verscherpen. Immers, in een tijd waarin alle verworvenheden van de moderne maatschappij vanzelfsprekend lijken, vormt oppervlakkigheid een grote bedreiging voor de wereldlijke samenleving.

NUt heeft daarom de volgende missie:

Iedere mens op onze aarde inspireren om oorspronkelijk, nieuwsgierig, kritisch en creatief te zijn.

NUt gelooft in de lichamelijke en geestelijke vrijheid van ieder mens als grootste grondrecht. Ons credo is ontplooiing van zowel het individu als het collectief. Dit bereiken wij door in alle openheid en vrijheid kennis, ideeën en emoties over te dragen aan elkaar. Dit vraagt om een flinke dosis nieuwsgierigheid en zelfreflectie van elke deelnemer. Op deze manier kunnen we elkaar op scherp zetten en inspireren.

NUt tracht open, transparant en benaderbaar te zijn. Wij willen de inhoud van dit NUt-convenant aan onze omgeving kenbaar maken, zonder daarbij moraliserend te zijn. Respect voor de medemens staat bij de ondertekenaars van NUt hoog in het vaandel.’

Lees het originele NUt-convenant in zijn geheel (PDF, 90 KB) update december 2016
Browse through the original version of the NUt covenant (PDF, 90 KB) update December 2016

Dit zijn onze statuten (PDF, 90 KB) update december 2016


Plaats een reactie