Over de auteurs

De Beschermheer (midden):
Joris van Dooren (1976), van huis uit wielrenner, besloot na tien jaar als communicatiespecialist voor vooraanstaande merken gewerkt te hebben, iets heel anders te gaan doen. Tegenwoordig is hij dan ook docent communicatie, creativiteit en nieuwe media op de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Hij doceert creativiteits- en communicatievakken, met een focus op nieuwe media. Joris heeft zijn sporen verdiend als conceptontwikkelaar, fotograaf en auteur. Zijn boek Geplatzerwaseld! (2009) werd genomineerd voor de Prijs van de Magie van het Boek en de Nico Scheepmaker trofee. In 2013 won hij samen met Coen Luijten de Fontys Onderwijsprijs voor de door hen ontwikkelde Fehtex Day Creativity Game. Waar Joris echt voor leeft: mensen inspireren om creatiever, nieuwsgieriger en kritischer te zijn. En voor het kijken naar de bergetappes in de Tour de France natuurlijk.

Follow @jorisvandooren on Twitter! Of check zijn personal page.

De Secretaris (rechts):
Thomas Klijn (1977), geboren in het Brabantse Oss, klimt al heel zijn leven regelmatig in de pen. Tijdens zijn puberjaren schreef hij puntige stukjes in het lokale tennisblaadje. Later volgde hij een cursus ‘Korte verhalen schrijven’ en sinds voorjaar 2008 is hij een actief blogger. Tijdens zijn studie Bedrijfscommunicatie aan de RU in Nijmegen, ontmoette hij de Voorzitter en de Beschermheer.

Thomas werkt als stafmedewerker in het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis (CWZ). Hij houdt zich daar vol enthousiasme bezig met verwijzingen tussen 1e en 2e lijn (Zorgdomein) alsook met patiëntervaringsonderzoek en marktanalyses. Thuis probeert hij naast het vaderschap (3 kinderen) het bloggen te combineren met sport (tennis, hardlopen) en zijn interesse in literatuur, toneel, kunst en filmhuisfilms.

Voor zijn blogs omarmt Thomas nog steeds de beginselen van het NUtblog: kennisdeling, de strijd tegen de oppervlakkigheid en het streven naar oorspronkelijkheid.

De Voorzitter (links):
Jasper van den Broek (1975) groeide, als één van de oprichters van NUt, op in het oosten van het land. In 1995 startte hij met de studie Bedrijfscommunicatie in Nijmegen. Hier woonde hij ook ruim een jaar.

Een Erasmusbeurs voor studieverblijf in Dublin gaf hem ‘geestelijke vrijheid’. In Ierland werd, achteraf bekeken, ook de filosofische basis voor NUt gelegd. Zijn interesses in moderne kunst, filmhuisfilms en grafisch ontwerp, ontwikkelden zich ook in die periode.

Tegenwoordig is hij, na een periode als webeditor, werkzaam in de communicatie bij een Amsterdams ontwerpbureau.
In de nabije toekomst hoopt hij zijn filmscript voor een korte film te kunnen realiseren en zich het vak tekstschrijven en grafisch ontwerpen meester te maken.

3 gedachtes over “Over de auteurs

 1. Hoera, hoera hoera hoera hoera hoera hoera hoera hoera hoera voor deze auteurs.
  Van harte gefeliciteerd met jullie 10 jaren.
  Met de puberteit op komst kunnen we nog heel wat “dwarsigheden” verwachten.

 2. Leuk, Jasper, dat jij je de tas met mijn lijfspreuk “girorood tot aan mijn dood” nog herinnert. Stoffen tassen die ik zelf ontworpen, gemaakt en verkocht heb in de tijd dat ik voor mijn mini cooper aan het sparen was. (het onderwijs verdient niet echt veel)
  Prima blog trouwens, die Nutblog van jullie!
  Groetjes,
  Juf Guus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s