Fijn spul in Sportweek

Jazeker, sport grenst op zijn minst aan cultuur. En omdat menig NUtsympathisant ook sympathie koestert voor bepaalde takken van sport, met name de soorten die zich goed lenen voor poëzie, lazen wij deze week voor u het blad Sportweek. Daar hadden wij een goede reden voor: het blad bestaat inmiddels 10 jaar, dus 2 keer zo lang als NUt. Wij waren benieuwd hoe het staat met het niveau van het enige weeksportblad van Nederland. Welnu: fijne foto’s, prettig lezende artikelen. Maar onze klomp breekt op pagina 61. Daar is eenvolledige pagina gewijd aan een rubriek met de naam “Fijn spul”. Je zou verwachten: fijn sportspul. Maar wat lezen wij:

“Naast de bekende Mentos smaken Mint, Drop, Fruit, Air en Strawberry Yoghurt is er nu ook een nieuwe smaak verkrijgbaar: Fresh Cola. Met het wereldrecord Mentos/cola fonteinen op zak, kon deze heerlijke Fresh Cola-smaak natuurlijk niet uitblijven. Een lekker verfrissend snoepje met colasmaak. Verkrijgbaar in de vertrouwde Mentos-rol en een genot voor jong als oud (Deze taalfout staat er echt). Het is weer heerlijk genieten met Mentos Fresh Cola.”

Juist ja, ook wij hielden het niet droog. Zoals Hans Teeuwen al eens zei: “Dit heeft met sport niets te maken!” Nog even blijven oefenen jongens.   

Een gedachte over “Fijn spul in Sportweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s