Martin Bril

Vandaag schenkt NUt graag een moment aandacht aan, hoe kan het ook anders, Martin Bril. De beschermheer vernam het nieuws van zijn overlijden vanmorgen in de Volkskrant en was danig van slag. Eerlijk is eerlijk, ik las de column van Bril lang niet elke dag. Tijdgebrek, gewoon vergeten, dat soort vage redenen. Jammer, want Martin Bril schreef onnavolgbaar. Een heel eigen stijl, een heel eigen onderwerpenkeuze. Uniek werk! 

De beschermheer kon ook wel eens beetje het gevoel hebben van “alweer die Bril”. Bij De Wereld Draait Door, elke dag in de krant, dan ook nog eens in het zaterdagmagazine en op een gegeven moment on top of that in een reclame van radio 1. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van zijn werk. Bril haalde een niveau dat zeldzaam is. 

Jaloers kon de beschermheer soms ook wel een beetje zijn op Bril. Dit was immers overduidelijk een man die durfde te leven, veel meer dan hijzelf. Bovendien had hij wél een natuurstenen huis in Frankrijk.

Bril is jong heen gegaan, te jong. Hij laat een vrouw en twee dochters na. Treurig, de gedachten van de beschermheer zijn bij hen. Pas sinds hij zelf kinderen heeft denkt hij zich écht voor te kunnen stellen wat het verliezen van een geliefde op een onrechtvaardig aandoende leeftijd betekent. Namens Nut: sterkte!

2 gedachtes over “Martin Bril

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s