Eetcafé Sam Sam in Den Bosch (++1/2)

Deze recensie is gedateerd. Bij een herhalingsbezoek kwam Samsam veel beter uit de test. Lees hier de nieuwe recensie.

NUt is een samentrekking van de beginletters van Nijmegen en Utrecht, ik herhaal het hier maar even voor de leek. Om elkaar ergens halverwege te ontmoeten is Den Bosch natuurlijk een uitstekende optie. Ede kan natuurlijk ook, maar van die stad wordt NUt (voorlopig nog) niet warm. Er waren genoeg redenen voor de secretaris en de voorzitter om gezamenlijk het glas te heffen: wat dacht u van het jublieum van NUt? Welgeteld 364 dagen daarvoor lanceerde de voorzitter ons geesteskindje. Bovendien de Paasdagen waren aangevangen en het weer was echt belachelijk goed voor de tijd van het jaar.

Na wat omtrekkende bewegingen opteerden we voor het aan de Torenstraat gelegen eetcafé Sam Sam. Dit eetcafe bleek net 2 weken open, zodat de ontvangst logischerwijs hartelijk was. Gelukkig was er nog een tafeltje vrij op het schattige binnenplaatsje waarvan de muren gelardeerd waren door klimoppen en ander groen gefrutsel. Als vooraf lieten we enigszins voorzichting brood met pesto komen. De voorzitter bemerkte tot zijn spijt dat het waarschijnlijk uit die bekende blauwe winkel kwam. Dit tot schrik van de secretaris die gisteren sinds lange tijd deze keten weer aandeed en nog net op tijd een aanval van hyperventilatie kon onderdrukken, die opkwam toen hij tevergeefs tussen de melee van krioelende klanten op zoek ging naar een bosje waterkers.

Beiden kozen we voor het hoofdgerecht vis als basis: de voorzitter kabeljauwfilet, de secretaris heilbotfilet met kreeftensaus. De temperatuur van de gerechten hield niet over; wat ons betreft hadden ze het nog wel een minuutje in de magnetron mogen gooien. De kwaliteit was vlees noch vis: het smaakte wel, maar ook hier kregen we het niet echt warmer van. De kreeftensaus was zelfs een beetje teleurstellend en de voorzitter kon ternauwernood een verstikking voorkomen, zoveel graatjes trof hij aan in zijn kennelijk niet controleerde kabeljauw.

Eetcafe Sam Sam in Den Bosch. Bron: www.bastionoranje.nl
Eetcafe Sam Sam in Den Bosch. Bron: http://www.bastionoranje.nl

Over de drank kunnen we een stuk positiever zijn. De begeleidende rose was soepel en fruitig, zeer geslaagd op deze zwoele lenteavond. De espresso als toe kon het oordeel van de voorzitter, die al zuinig over twee sterren begon, gelukkig weer wat oppoetsen. Leuke bijkomstigheid was dat we (wederom tijdens een gezamenlijk uitje) een bekende Nederlander in onze nabijheid konden gade slaan. Na enig nadenken identificeerde de secretaris hem als 1 van de 3 Amstelreclame-vrienden. Digitale navorsingen bevestigden dit: de biervriend in kwestie heet Romijn Conen. Conen huist ook in het Brabantse: hij is oprichter van het initiatief “Het Bossche Makershuis”, dat panden in ’s Hertogenbosch realiseert voor makers uit alle creatieve beroepen.

De bediening in Sam Sam is ontspannen, maar dient zich volgens NUt wel verder te bekwamen in de achtergrond van de menukaart: het komt wat zwakjes over als je niet weet wat voor (lekkere) wijn je schenkt. Daarnaast ontbrak er een pinautomaat en vinden we Sam Sam nergens op internet terug. Wikkend en wegend komen we daarom tot een redelijke ++1/2.

Nawoord: de voorzitter kan zich geheel vinden in de recensie van zijn disgenoot. Leuke toelichting is wellicht dat je binnen in het restaurant je eten kunt nuttigen op oude bioscoopstoelen.

10 gedachtes over “Eetcafé Sam Sam in Den Bosch (++1/2)

 1. Vandaag (24 april) heb ik samen met een vriendin gegeten bij Eetcafé Sam Sam en we hebben genoten! Allereerst vonden we de bediening superenthousiast en spontaan. Bovendien waren de asperges op Brabantse wijze en crème brulee met witte chocolade heerlijk. Eén tip voor de bediening hebben we wel, als ze iets actiever met de drank om zouden gaan zouden ze volgens ons meer drank kunnen verkopen. De rosé was trouwens heerlijk.

  Ik vind het inderdaad jammer dat Eetcafé Sam Sam (nog) niet op internet is terug te vinden, maar wellicht dat ze daar in de toekomst nog verandering in brengen.

 2. Het valt me op dat steeds meer restaurants/eetcafés zich vooral willen onderscheiden op hun inrichting en niet op de kwaliteit en originaliteit van hun gerechten. Zo ook weer bij Sam Sam. Fantasieloze gerchten werden ons voorgezet in een gezellige omgeving. Zelfs in de opmaak was niets aantrekkelijks te ontdekken. Wat overblijft zijn ingrediënten uit de horecagroothandel die zonder enige creativiteit worden verwarmd of uit een potje worden gelepeld. Bediening was vriendelijk. Hopelijk zit men nog in de aanloopfase en worden zaken nog bijgesteld, want op weer meer van hetzelfde zit niemand te wachten.

 3. Vorige week hebben wij hier geluncht sinds er een nieuwe eigenaar in het pand zit. Wat ons betreft was dit de eerste maar helaas ook meteen de laatste keer. De pluspunten: de locatie is lekker centraal en de inrichting is leuk. De minpunten overheersen dit echter volledig. Wij vonden in 2 van de 4 gerechten haren (yak!). De gerookte zalm op het gortdroge brood had rondom donkerbruine randen. Na dit gemeld te hebben werd ons gezegd dat dit “altijd” is bij zalm (?!). De tosti en het 4e gerecht waren beide aan 1 zijde verbrand. Na betaling van de nogal gepeperde rekening hebben wij besloten: Voor ons geen Sam Sam in ‘s-Hertogenbosch meer!

 4. Gisteravond hebben wij hier gegeten. De inrichting was gemoedelijk en sfeer was gezellig. Menu kaart was compact, wat aan gevuld werd met gerechten die die dag ook besteld konden worden. Het personeel was hartelijk en vriendelijk. We hadden een courgette soepje en 1 persoon had brood met tapenade vooraf, de mannen als hoofdgerecht een tournedo, dames gamba’s, bijgerechtjes waren frites en gebakken aardappelen met gemengde sla. Netjes geserveerd en het heeft ons lekker gesmaakt.
  Prijs-kwaliteit was prima, het biertje en witte wijn heeft ook gesmaakt. Nagerecht was een chocoladetaart, leuk gegarneerd, erg machtig !!
  We hebben, nogmaals, best lekker gegeten.
  Sanitair ( niet onbelangrijk ) was keurig !!
  Min-puntje : geen pinautomaat ?! Wij waren tevreden over dit gezellige eetcafe, tot een volgende keer !!

 5. Goedemorgen lieve gasten, Fijn dat jullie de moeite hebben genomen (zowel positief als negatief) om iets over ons te schrijven.
  Voor de positieve reacties bedankt, we zijn nu bijna een jaar bezig en we zijn heel blij met waar we gekomen zijn!
  Wat de iets minder positieve, ik wil ons op sommige punten toch even verdedigen. Vanaf 1 januari hebben wij een website, ik weet het, erg laat, maar het kwam er helaas niet eerder van….
  http://www.samsameetcafe.nl. En wij hebben inderdaad geen pinautomaat, maar de pin zit om de hoek en we zeggen er altijd bij dat gasten de rekening op goed vertrouwen mogen overmaken en daar hebben wij tot nu toe nog geen problemen over gehad.
  Blij dat de meeste van jullie de wijnen lekker vinden, wij hebben een goede wijn leverancier en het voltallige personeel proeft deze zodat we weten waar we over praten.
  Het enige wat ons erg steekt is dat er gesuggereerd wordt dat wij onze producten kant en klaar bij de winkel halen, dit is niet het geval en ook nooit geweest. Wij bereiden al onze gerechten met verse producten en onze chef maakt alle soepen, sauzen etc zelf. (bv van kalfsbotten wordt een basissaus getrokken) Er komt nergens een pakje aan te pas.
  Voor Jet, Als er haren in u eten hebben gezeten spijt ons dat alsnog, het is bijna niet voor te stellen, maar mocht dit (of een ander probleem) zich voordoen zullen wij er altijd alles aan doen om onze gasten tevreden naar huis te laten gaan. (bv ander gerecht, iets extra’s of de rekening aanpassen)
  De meeste kritieken zijn geuit in het begin toen wij net bezig waren
  (wat het overigens niet goed maakt), nu bijna een jaar later hoop ik dat jullie nog een keertje willen komen om ons de kans te geven deze mening bij te stellen.
  Vooral nodig ik de voorzitter en zijn disgenoot uit om eventueel anoniem nogmaals te komen eten en als het bevalt de recensie te herschrijven.

  Tot slot, voor alle gasten, wij staan achter onze producten maar mocht er toch iets mis zijn laat dit dan weten en dan doen wij er alles aan om u toch met een fijn gevoel naar huis te laten gaan!

  Bedankt en hopelijk tot ziens in eetafé SamSam
  Groeten Team SamSam

  1. Graag gedaan! Overigens is dit een heel populair topic: veel bezoekers. Over uw uitnodiging om nogmaals anoniem te komen eten: we gaan zeker proberen dit te plannen! Wij doen vaker herhalingsbezoeken en geven etablissementen met alle plezier een tweede kans.

 6. Voor even gezellig borrelen in de theater-stoelen of andere zitjes, wordt het voor ons SAMSAM, maar ook voor eten(prijs/kwaliteit) gaan we niet verder zoeken, en wordt het SAMSAM…. verwarmde borden-voldoende keuze,( in o.a de hoofdgerechten) en zeker geen standaard”hap”, maar lekkere verse groeten- salade, zowel frites als gebakken aard. en de borden met hoofd gerechten mooi opgemaakt, dat is onze ervaring!!!!Wij kunnen ons niet vinden in 1e reactie, maar misschien waren het de “start-problemen” van een jaar geleden!! Jullie gemoedelijkheid en enthousiasme doen ons vaak terugkeren naar EETCAFE SAMSAM.
  Niet kunnen pinnen bij jullie vinden wij geen probleem, de bank zit op de hoek.
  Ga zo door!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s