Eighties-nostalgie (XI) – Cock Robin

Op welke artiest bent u in uw jeugd verliefd geweest? De secretaris had onder meer de keus uit Madonna, Kim Wilde en Whitney Houston. Maar deze kopstukken voldeden niet aan de voorkeuren van de secretaris en bovendien zou hij hen dan met de halve wereld moeten delen. Daarom liet hij zijn oog vallen op de al eerder besproken Susanna Hoffs, maar ook op Anna Lacazio. Wie zult u zeggen? Lacazio is beter bekend van de formatie Cock Robin, een eightiesband met een aantal zeer prettig in het gehoor liggende popnummers.

Anna Lacazio (bron: vm-artfactory.com)

Cock Robin kwam halverwege dat decennium op, onder leiding van Lacazio en de sympathieke frontman Peter Kingsbery. De Amerikaanse band had veel meer succes in Europa dan in hun thuisland. In Nederland was hun start overdonderend: ‘The promise you made’ bereikte meteen de eerste plek van de Top 40. Dit nummer blijkt decenniumoverstijgende kwaliteiten te hebben, want het wordt nog regelmatig op de radio gedraaid.

Vrij snel na hun debuutsucces volgden ‘Thought you were on my side’, ‘When your heart is weak’ en ‘Just around the corner’. Helaas was de lekkere koek die Cock Robin ons voorschotelden al weer gauw op en in 1990 viel definitief het doek. Jammer, want Cock Robin maakte gepassioneerde popsongs waarin de lange Kingsbery en de kleine Lacazio elkaar qua stemgeluid en uitstraling prima aanvulden.
De naam blijkt, zo vond de secretaris uit, afkomstig uit een oud kinderboek “The courtship and Marriage of Cock Robin and Jenny Wren”. Voor de secretaris blijft de band Cock Robin een prima herinnering uit zijn kindertijd met een licht zwijmelgevoel voor Lacazio. Hierboven de clip van ‘Thought you were on my side’, omdat ze daarin zo heerlijk schattig danst en zwoel kijkt. De laatste jaren treden ze weer af en toe op, misschien eens bezien of ze nog zo mooi is als vroeger?

4 gedachtes over “Eighties-nostalgie (XI) – Cock Robin

  1. Inderdaad Lacazio danst een beetje achter de maat van de muziek. Geeft inderdaad een zwijmelend gevoel. Ik was ook fan van dit lazy tempo. Vond het ook wel leuk dat zij zo klein en hij zo groot was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s