Kleine dingen groot #26: contrabassen in Wissembourg (Elzas)

In het tweede deel van de vakantie streek de secretaris en zijn gezin neer op een camping precies op de grens van Elzas en Lotharingen, aan de rand van de Noord-Vogezen. De vakantiebijbel, de Baedeker, was uiteraard weer mee en deze dirigeerde ons een uurtje rijden naar het Noordoosten, waar aan de grens met Duitsland het prachtige plaatsje Wissembourg een bezoekje de moeite waard bleek.

20170803_122229
Maison du Sel

De behoorlijk indrukwekkende abdijkerk St. Peter en Paul moet zeker niet worden overgeslagen en het ‘Maison du Sel’ is werkelijk een plaatje. Wissembourg beschikt ook over twee stukjes waar de mooie huisjes zich aaneenrijgen langs het water. Ten eerste is daar Viertel ‘Le Schlupf’, ook wel la Petite Venise genoemd, dat zich klein maar bevallig aan ons toonde bij het stroompje La Lauter. In het noordwesten van het centrumpje bevinden zich kleurrijke patriciërswoningen in Viertel ‘Le Bruch’, waar ook de film ‘L’ Ami Fritz‘ uit 1933 is opgenomen.

Op de terugweg van Le Bruch naar La Place de la République liepen we langs een fleurig parkje met daarin deze uitvergrote contrabassen (of zijn het toch cello’s?). Niet helemaal toevallig, want in het Elzasser plaatsje vindt jaarlijks een muziekfestival plaats. Hoe dan ook, na dit bezoek klinkt Wissembourg ons als muziek in de oren.

20170803_131539

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s