De Zevendalseweg (plekken in NL wigk (2))

In de onlangs opgestarte rubriek ‘Plekken in Nederland waar ik graag kom’, vanavond aandacht voor de Zevendalseweg. De Zevendalseweg, vraag u zich af, is dat niet een ironisch synoniem van de beroemde Zevenheuvelenweg? Waar heuvelen zijn, zijn immers ook vaak dalen. Aan die weg tussen Berg en Dal en Groesbeek heeft de secretaris veel goede herinneringen vanwege de door hem zeven keer gelopen Zevenheuvelenloop (het is nog een punt van introspectie of er een achtste volgt). De iets verderop – of dichterbij, zo u wilt- Zevendalseweg is wellicht wat minder bekend, maar is zeer zeker de moeite waard.

Als je de Nijmeegse wijk Brakkenstein uitfietst, sla je na het spoor direct rechts (volg eenvoudigweg het bordje van de LF3-Maasroute). Je beland dan direct in het lommerrijke Heumensoord; tijdens de Vierdaagse strijken de militairen hier neer. Je vervolgt je weg kilometers lang om bij de Mookse Baan over te steken naar de minstens zo fraaie Mookerheide. Maar het hoogtepunt moet dan nog volgen. Op een gegeven moment passeer je via wat bochtjes prachtige landhuizen en boerderijen en even later bevind je je vanzelf op de Zevendalseweg.

www.paulvanderheijden.nl
Uitzicht vanaf de Zevendalse weg, bron: http://www.paulvanderheijden.nl

Laat je nu heerlijk gaan op deze route rond de St. Jansberg (66 meter). Remmen mag ook, des te langer kun je er van genieten! De meanderende weg, de weidse blik op het Reichswald, de heerlijke geuren, de innerlijke rust, de waan in een ver buitenland te zijn: allerlei superlatieven komen hier bijeen in je volledig ontspannen geest. Aan zoiets prachtigs zou nooit een eind moeten komen. Vooral op een mooie voorjaarsdag worden uw zintuigen hier volledig verwend.

Als u dan toch onvermijdelijk uitkomt op de Rijksweg, kunt u om af te bouwen, doorfietsen naar Plasmolen. Genoeg mogelijkheden voor recreatie rondom de Mookerplas en voor de inmiddels hongerige mens is daar pannekoekenrestaurant ‘De Jansberg’. Neem de weg terug via de oostkant van de Maas en u hebt een indrukwekkende fietstocht achter de rug!

2 gedachtes over “De Zevendalseweg (plekken in NL wigk (2))

  1. Vraag de voorzitter eens naar zijn zeil-ervaringen in de Mookerplas rond de jaren negentig van de vorige eeuw.
    Daar kan best een leuk artikel uitrollen in de categorie Sport c.q. Algemeen of misschien wel Geschiedenis!

    Ed van den Broek
    sponsor van NUT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s