NUtblogs statistische balans eind 2011

De keur aan jaaroverzichten passeert momenteel  in sneltreinvaart de revue. Daarbij kan het NUtblog, inmiddels een volwassen en zichzelf zeer serieus nemende site, niet achterblijven. Bovendien kregen wij een verzoek van één van de trouwe lezers om ook dit jaar weer af te sluiten met een statistische balans. En aangezien de cijfers geen reden tot schaamte of valse bescheidenheid geven, somt de mede hiervoor aangestelde Secretaris de feitjes voor 2011 voor u op:

– Momenteel zitten we vanaf de oprichting (april 2008) op dik 155.000 hits. Voor 2011 betekent dit een respectabel aantal van 65.000 hits. De snelle hoofdrekenaars onder ons concluderen dat het NUtblog dan ruim 5.000 hits per maand mag begroeten. Puntje van aandacht is wel dat er de laatste maanden een kleine neerwaartse spiraal te ontdekken valt. Januari 2011 was de drukste maand, met 7.521 klikjes.

– De dag met de meeste belangstelling viel ook al vroeg in het jaar. Dat was 17 februari 2011. Opvallend is dat deze hausse niet door specifieke blogs werden veroorzaakt. Mogen we daaruit voorzichtig de slotsom trekken dat inmiddels een schare trouwe fans de weg naar NUtblog weet te vinden?

Bron: depers.nl

– In 2011 is het populairste blog de ode aan de sportvrouw van het jaar: meer dan 1.500 hits leverde Ranomi Kromowidjojo ons op. Vrij kort daarachter volgt het al bijna 3 jaar oude blog over 100 jaar futurisme (deel 1) met circa 1.350 hits. Dit stukje is in de historie van het NUt het meest gelezene: ruim 2.700 keer wierpen geïnteresseerde ogen hun blik op deze jubilerende kunststroming.

– De Beschermheer heeft dit jaar zijn onbedaarlijke tempo voortgezet. Van de in totaal 938 gepubliceerde blogs nam hij er 480 voor zijn rekening (dit jaar circa 100). Ook de Secretaris schrijft lekker door: 298 stuks kwamen er van zijn hand. De Voorzitter kijkt, zoals een directeur het betaamt, met een sigaar rustig toe: 160 bogs. De Secretaris is wel nog steeds de populairste qua hits: ongeveer 47.000 keer mocht hij zich in de digitale belangstelling verheugen, gevolgd door de Beschermheer met dik 38.000.

Bron: retailwiki.nl

– Traditiegetrouw bestuderen we ook even de zoektermen. Het zal niemand verbazen dat ‘futurisme’ het meeste gebruikte woord is om op het NUtblog te geraken (meer dan 3.000 keer). Daarachter wedijveren enkele bekende Nederlanders om de tweede plaats: Dione de Graaff (haar naam wordt ook dit jaar vaak verkeerd gespeld), de inmiddels afgezwaaide Marianne Timmer en ‘good old’ Ted de Braak, die, voor alle duidelijkheid, nog steeds onder ons is. Verrassende hoogvliegers in de lijst zijn voorts de mascotte van de Roompot-parken, Koos Konijn (500 keer!), scheet (>150) en het woord ‘wielrenner(s)’ in combinatie met ‘poepen’ en ‘plassen’. Je kunt er maar trots op zijn, om zo gevonden te worden…

Wederom ontstijgen deze cijfers en feitjes onze verwachtingen en u zult begrijpen dat onze motivatie er niet minder om wordt, zoals ook al bleek uit de tweede NUtferentie. Wij danken met name natuurlijk u voor uw bezoek(en) en hopen dat u in 2011 zo nu en dan gelachen heeft, geïnspireerd bent of wat wijzer geraakt. Rest ons u fijne feestdagen toe te wensen en tot ziens in 2012!

2 gedachtes over “NUtblogs statistische balans eind 2011

  1. Mooi resultaat hoor. De Voorzitter belooft niets maar probeert zijn bijdragen in 2012 weer op te schroeven. Een goed directeur behoort zich immers ook regelmatig op de werkvloer te vertonen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s