NUtblogs statistische balans eind 2010

Eén van de hoofdtaken van de secretaris is het bewaken van de statistieken van het NUtblog. Alhoewel blogs deels uit eigen gerief voortspruiten, is het een leuke bijkomstigheid als geïnteresseerden hun weg naar de website weten te vinden. Op de NUtferentie spraken we gezamenlijk onze verwondering uit voor de hoge aantallen hits op ons NUtblog, waarvoor we iedere -frequente en eenmalige- bezoeker dan ook hartelijk danken. Hierbij een greep uit de cijfers:

– Totaal aantal hits vanaf de oprichting (11 april 2008): bijna 90.000 (klein feestje over 2 maanden?). Dit betekent ruim 90 hits per dag. Dat gemiddelde ligt het laatste jaar beduidend hoger, dik boven de honderd. Drukste maand: zeer actueel, want dat is december 2010! We komen boven de 5.000 uit!

– De meeste bezoeken op 1 dag mochten we verwelkomen op 7 september 2010. Deze hausse werd voornamelijk veroorzaakt door 234 hits op het blog ‘De scheet van Gerard Arninkhof’ die desbetreffende dag aankondigde dat hij ging stoppen met het journaal, waarvan onlangs akte.

– Populairste blog: eerste recensie van eetcafé Sam Sam in Den Bosch dat helaas ter ziele is: 1723 hits. In 2010 is Dione de Graaff het meest gelezen, met circa 1100 hits. Helaas kwamen bezoekers niet altijd met even verantwoorde zoektermen hierop terecht.

Bron: depers.nl

– Aantal blogs: 740. De Beschermheer is overduidelijk het productiefst: hij neemt iets meer dan de helft (384) van de productie voor zijn rekening. De Beschermheer treedt met dit onbedaarlijke tempo in de sporen van Simon Vestdijk, die volgens ingewijden ‘sneller kon schrijven dan God kon lezen’. De secretaris (221) en de voorzitter (135) volgen op gepaste afstand, maar laten zich uiteraard niet onbetuigd.

– De secretaris kan zich troosten met het feit dat hij het meest gelezen is: met ca 27.000 hits weet hij een groot publiek te bereiken, evenals de beschermheer met ruim 23.000. Op de voorpagina kwamen zo’n 32.000 internetters uit. Uiteraard omarmen wij van NUt het adagium dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, dus we hopen dat onze bezoekers zich vermaakt dan wel geestelijk verrijkt hebben.

– De frequentst gebruikte zoekterm om op NUtblog te belanden, was ‘futurisme‘ (meer dan 1300x), gevolgd door ‘Marianne Timmer’ (>1000) en, verrassend, ‘Ted de Braak’. Ook via het woord ‘scheet’ kwamen meer dan 100 mensen binnen. Dione de Graaff zou eigenlijk tweede moeten staan, ware het niet dat haar naam vaak verkeerd wordt gespeld.

We danken de heer Leferink op Reinink voor de link op zijn hyvespagina: ruim 3.000 bezoekers gebruikten deze springplank!

Prachtig en boven verwachting, deze feitjes; voor ons een extra stimulans om de komende jaren weer in de digitale pen te klimmen! Dank voor uw aandacht en tot ziens in 2011!

Een gedachte over “NUtblogs statistische balans eind 2010

  1. Voorwaar een interessant overzicht, secretaris.
    Qua aantal hits in stijgende lijn. Soms is de herkomst bedenkelijk maar NUtblog voorziet kennelijk toch in een behoefte. Een blog waarin niet of nauwelijks wordt gezondigd tegen de grammatica en in het algemeen elegant wordt geformuleerd. Een driewerf hoera voor de Voorzitter, Secretaris en Beschermheer. En verder hoopvol voor Ted de Braak om uit het schnabbelcircuit te komen. Glaasje madeira, my dear?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s